2016.1737_ISS_1.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Vernieuwen IT-Infrastructuur ISS

Vernieuwen IT-Infrastructuur ISS


Het International Institute of Social Studies (ISS) is een instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Den Haag. Het ISS focust zich op internationaal sociaal onderwijs en onderzoek. Dagelijks gebruiken ca. 350 studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers het gebouw en de faciliteiten. Vanuit de EUR worden de facilitaire diensten uitgevoerd bij het ISS. De komende periode dient ook de dienstverlening rondom ICT, Audiovideo apparatuur en onderwijsruimtes conform de EURprincipes te worden geïmplementeerd. Basis voor deze dienstverlening is het vernieuwen van de verouderde IT-infrastructuur door het herstellen van het bestaande CAT 5E netwerk, realiseren van een nieuw CAT 6A wifi-netwerk, uitbreiden glasvezelaansluiting en
intern glasvezel netwerk, vervangen van distributie- en netwerkswitches en aanbrengen van diverse W- en E-installaties. De EUR heeft 4Building gevraagd om dit traject te begeleiden en de verbinding te vormen tussen het ISS en de betrokken dienstverlenende afdelingen (ICT en
Bouw) van de EUR.

Om de verouderde IT-infrastructuur te vernieuwen is gestart met het vormen van een project-organisatie, waarna i.s.m. leveranciers een engineering-/offertetraject is opgestart. 4Building heeft in deze periode met de projectleiders IT en Bouw een Project Initiation Document (PID) opgesteld, waarin o.a. de scope, kosten, planning, risico’s, en raakvlakken in beeld worden gebracht. Na diverse overleggen met de Stuurgroep en bijstelling van de PID is besloten de vernieuwing van de IT-infrastructuur uit te voeren. 

Tijdens de uitvoering heeft 4Building de gestuurd op de projectdoelstellingen, maandelijks de voortgang gerapporteerd naar de stuurgroep en de projectleiders van IT en Bouw aangestuurd in relatie tot Tijd, Kwaliteit en Geld. 

Met de vernieuwing van de IT-infrastructuur kan de EUR een hoogwaardige IT-dienstverlening bieden aan ISS en kunnen het ISS en de EUR de samenwerking verder uitbreiden.

 

Onze bijdrage:

 

 

Periode
mrt. 2016 - sept. 2017
Kenmerken

 DOWNLOAD PDF Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

ir. D. (Daan) van Beekum
Projectleider/adviseur

Daan is een ervaren en ambitieuze projectleider/adviseur met een sterke focus op contracten en (project)kwaliteit. Door zijn ervaringen in de bouwkundige –en civiele sector, zowel aan opdrachtgevers en opdrachtnemerszijde, zorgt Daan voor borging van belangen binnen de daarvoor gestelde kaders.

+31 (0)6 20 80 91 44
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen