2010.1211_slider.JPG.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Uitbreiding Talma Hûs Veenwouden

Uitbreiding
Talma Hûs Veenwouden

Uitbreiding Talma Hûs Veenwouden

Het Talma Hûs is een psychogeriatrisch verpleeghuis in Veenwouden en maakt onderdeel uit van Zorggroep Pasana. De zorgvraag neemt de komende jaren niet alleen toe maar verandert ook. Pasana wil een aantal kleinschalige groepswoningen realiseren voor totaal 30 bewoners. Per groepswoning kunnen zes bewoners gehuisvest worden en wordt
een thuissituatie nagebootst. Om dit te realiseren vindt er binnen het bestaande complex sloop, verbouw en uitbreiding plaats.

Om tot een zo volledig mogelijk Programma van Eisen te komen heeft 4Building eindgebruikers van het Talma Hûs betrokken in het ontwikkelingsproces. Aangezien de plannen al een aantal jaren oud waren en er t.b.v. het bestemmingsplan al tekeningen
waren gemaakt, hadden de gebruikers een bepaald beeld voor ogen. Om hen te helpen dit beeld los te laten, heeft 4Building met behulp van unieke technieken, de gebruikers geholpen te denken in behoeften in plaats van beperkingen en oplossingen.

4BuildingUsers is het onderdeel van 4Building dat zich richt op gebouwbeleving- en  gebruik. De beleving en de ervaringen van eindgebruikers zijn zeer waardevol, zowel  tijdens de definitie- als de ontwikkelingsfase van een ver- of nieuwbouwproject.Wij  beheersen technieken die behalve expliciete ook stilzwijgende en latente kennis onthullen.

Tijdens dit project pasten wij onze volgende expertises toe:

Kenmerken
  • Gefaseerd bouwprogramma;
  • Bouwteamconstructie;
  • Samenwerken o.b.v. vertrouwen en zakelijkheid.
Download pdf Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

ir. E. (Ellen) Jansen van Galen
Adviseur huisvesting en omgevingskwaliteit

Ellen werkt sinds 1999 aan huisvestings- en bouwprojecten. Haar specialiteiten zijn universiteiten en huisvestingsopgaven waar de aspecten klimaat, comfort en beleving een belangrijke rol spelen. Zij is ervan overtuigd dat de grootste winst in resultaat (tijd, geld en kwaliteit) wordt gehaald door het accent in de beginfase van het ontwikkelingsproces te leggen en de eindgebruiker vanaf dat moment te betrekken. Met haar open, heldere en kordate houding is zij in staat de wensen van de eindgebruiker te vertalen naar een concreet huisvestingsplan.

+31 (0)6 511 89 836
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen