2013.1471_RRC slider 2.jpg 2013.1471_RRC slider 1.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Uitbreiding & herinrichting Rijnlands Revalidatie Centrum

Uitbreiding & herinrichting
Rijnlands Revalidatie Centrum

Uitbreiding & herinrichting Rijnlands Revalidatie Centrum

Vanwege de toegenomen productie, zorg- en organisatieontwikkelingen en -veranderingen was het oorspronkelijke gebouw van het RRC in Leiden (2003) in relatief korte tijd te krap voor de organisatie en haar omgeving. Het gebouw werd als prettig en comfortabel ervaren, maar zou met hernieuwde (zorg- en werk)inzichten en de huidige tijdgeest misschien wel anders gebruikt en/of aangepast moeten worden.

In 2010 is 4Buiding gevraagd een Plan van Aanpak te schrijven voor het huisvestingsvraagstuk: een passende huisvesting voor langere termijn voor een bewegende organisatie. Hieruit volgde een projectaanpak, waarin een integraal en iteratief denk- en ontwikkelingsproces gevolgd werd met veel aandacht voor afstemming, draagvlak en communicatie met de eindgebruikers (inclusief verwachtingsmanagement) en uiteindelijke besluitvorming vanuit het management team.

Dit resulteerde in 2015 in een vernieuwde huisvesting voor het RRC, bestaande uit een uitbreiding (2.100 m2) en een gedeeltelijke renovatie (3.500 m2) van het oorspronkelijke gebouw. Een bij de organisatie passende (functioneel en esthetisch) huisvesting met respect voor en goed aansluitend op de oorspronkelijke huisvesting.

Rijnlands Revalidatie Centrum

Wij hebben het hele traject – van programma tot en met nazorg – begeleidt, waarbij wij verschillende rollen hebben ingevuld, aangesloten op de ondersteuningsbehoeften van het RRC.

In een intensief traject met vier groepen gebruikers (alle sectoren) en het managementteam is het strategisch, functioneel en ruimtelijk Programma van Eisen opgesteld.

Tijdens de ontwerpfase is het programma door de adviseurs gefaseerd vertaald naar een ontwerp, waarbij door ons gestuurd is op tijd, kwaliteit en zeer strak op geld, waarbij wij veranderende inzichten (programma) geïntegreerd hebben binnen de gestelde kaders.

Voor de aanbesteding van de uitvoerende partijen hebben wij de inschrijving laten plaatsvinden op basis van de door ons ontwikkelde integrale zogeheten ‘Bill Of Quantity methodiek’. Hiermee zijn binnen een zeer korte periode de uitvoerende partijen geselecteerd en is er een positief aanbestedingsresultaat gerealiseerd waarmee uiteindelijk de aanpassing van het voorterrein gefinancierd kon worden.

Tijdens de gefaseerde uitvoering hebben wij in de bouw de Directievoerder geassisteerd op organisatorisch, administratief en financieel vlak (meer- en minderwerken beoordelen en besluitvorming voorbereiden) en het Toezicht gehouden op het werk. Rondom de bouw is het projectmanagement uitgevoerd en heeft afstemming met de deels gelijklopende uitvoering van het voorterrein plaatsgevonden.

Onze bijdrage:

Meer informatie

Periode
Aug. 2013 - Febr. 2015
Architect
ONS Architecten B.V.
Constructeur
Ingenieursbureau Goudstikker - de Vries B.V.
Adviseur installaties
Nelissen Ingenieursbureau B.V. en Ingenieursburo Linssen B.V.
Uitvoerende partijen
Bouwkundige aannemer
Bouwbedrijf Niersman B.V.
 
Werktuigkundige installaties
Grimbergen-Noordermeer
 
Elektrotechnische installaties
Van den Pol Elektrotechniek B.V.
Kenmerken

Bruto vloeroppervlak: 2.100 m2 nieuwbouw | 3.500 mrenovatie

Investeringskosten: ca. € 6 miljoen excl. BTW

Poliklinieken (behandelruimten, oefenzalen, kantoorruimten en balies), kliniek (kamers, huiskamer en eetzaal) en algemeen (restaurant, zwembad en sporthal). 

 

Deel dit project

Contactpersoon

ir. E. (Ellen) Jansen van Galen
Adviseur huisvesting en omgevingskwaliteit

Ellen werkt sinds 1999 aan huisvestings- en bouwprojecten. Haar specialiteiten zijn universiteiten en huisvestingsopgaven waar de aspecten klimaat, comfort en beleving een belangrijke rol spelen. Zij is ervan overtuigd dat de grootste winst in resultaat (tijd, geld en kwaliteit) wordt gehaald door het accent in de beginfase van het ontwikkelingsproces te leggen en de eindgebruiker vanaf dat moment te betrekken. Met haar open, heldere en kordate houding is zij in staat de wensen van de eindgebruiker te vertalen naar een concreet huisvestingsplan.

+31 (0)6 511 89 836
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen