2010.1212_Slider_project_UMCU-OK_2.jpg 2010.1212_Slider_project_UMCU-OK_1.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Renovatie 21 OK's UMC Utrecht

Renovatie
21 OK's UMC Utrecht

Renovatie 21 OK's UMC Utrecht

In het hart van het UMC in Utrecht liggen twee verouderde operatiekamercomplexen (OK-s). Ter vervanging zijn twee nieuwe OK complexen voorzien middels een slim schuifplan. Als eerste wordt een nieuw OK complex gebouwd (9 OK-s voor Chirurgische Dagbehandeling) wat na oplevering dient als interimvoorziening. Hierdoor kan het tweede OK complex worden verbouwd (12 OK-s Innovatief Operatie Centrum). Dit zal uiteindelijk worden opgeleverd eind 2015.

Eind 2010 is 4Building benaderd om de rol van projectmanager in te vullen. Het project stagneerde in doorloop en kosten en het project had extra ondersteuning nodig op het gebied van inhoud en proces.

Na onze analyse van het project zijn een aantal stappen teruggezet; uitgangspunten (Projectstructuur en PvE-s) zijn opnieuw uitgewerkt en vastgesteld. Op basis daarvan is medio 2011 een nieuw Voorlopig Ontwerp ontwikkeld.

Het ontwerpen van de OK-s vraagt voor deze bestemming veel technische coördinatie met verschillende werk- en gebruikersgroepen. De ambitie is om state-of-the-art OK-s te bouwen die door hun generieke karakter en hoog niveau aan voorzieningen (infrastructuur, apparatuur en multimedia) de komende twintig jaar ruimte en flexibiliteit moet bieden aan het UMC Utrecht. Hierbij speelt 4Building in de rol van ontwerpmanager een verbindende rol tussen verschillende zorg-, facilitaire en ontwerpdisciplines.

Naast de technische context vraagt de voorbereiding en realisatie van twee grote complexen ook grote aandacht voor de politieke context. Om een project tot een succes te maken moeten alle voorwaardelijkheden worden ingevuld. Dit project vraagt veel coördinatie en communicatie om contact en draagvlak bij de opdrachtgever te behouden alsmede bij de eindgebruikers en de facilitaire diensten.

Onze bijdrage:

Periode
2010 - 2016
Architect
Atelier Kempe-Thill B.V.
Constructeur
Civieltechnisch Bureau Aronsohn B.V.
Adviseur installaties
Grontmij Nederland B.V.
Uitvoerende partijen
Samenwerkingsovereenkomst tussen Imtech, MedicomZes en Van Galen Installatietechniek
Kenmerken

Bruto vloeroppervlak: ca. 5.000 m2 

Download pdf Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

ir. F.J.S. (Bas) van Eijndhoven
Sr. Huisvestingsadviseur | Projectmanager | Partner

Bas heeft ruim tien jaar ervaring met huisvestings- en bouwprocessen in de gezondheidszorg. De zorg kent vele wijzigingen in regelgeving en financiering en dit beïnvloedt de visie op huisvesting en vastgoed. In planontwikkelingen vertaalt hij deze wijzigingen in een integrale aanpak van zorgvisie naar structuurplan.

+31(0)6 100 89 969
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

200914 Prinsenkwartier Brielle L Binnentuin Slider GROOT kopiev2_cropped.jpg

Nieuwbouw Woon- en zorgcentrum Het Prinsenkwartier Brielle

200806 Gavita groot slider_cropped.png

Herhuisvesting Hawthorne Gardening Company

200424 Siza Slider 1 rechts_cropped.png

Het Dorp Vernieuwt

200416 Het Schoter Slider_cropped.jpg

Uitbreiding Het Schoter Haarlem