200914 Prinsenkwartier Brielle L Binnentuin Slider GROOT kopiev2_cropped.jpg 200914 Prinsenkwartier Brielle L Binnentuin Slider GROOT_cropped.jpeg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw Woon- en zorgcentrum Het Prinsenkwartier Brielle

Nieuwbouw
Woon- en zorgcentrum Het Prinsenkwartier Brielle


Het hoogwaardige, energie neutrale en gasloze woon- en zorgcomplex, Het Prinsenkwartier, ligt in het historische centrum van Brielle en omvat 44 huurappartementen voor ouderen, een intramuraal zorgcentrum met 28 psychogeriatrische woonunits en een algemene welzijnsruimte van bijna 400m2 met o.a. een grand café en mogelijkheden voor dagbesteding. Verder is het gebouw zo ontworpen dat onderlinge ontmoeting van de bewoners wordt gestimuleerd om eenzaamheid tegen te gaan.

Nieuwste locatie Catharina, Thuis op Voorne  

De appartementen hebben allemaal een eigen buitenruimte en dienen als tijdelijke huisvesting voor de cliënten van zorg- en welzijnsaanbieder Catharina (voorheen Catharina Stichting). De veelal ouderen kunnen hier zelfstandig wonen en toch de hulp krijgen die ze nodig hebben. 

In het intramuraal zorgcentrum met 28 psychogeriatrische wooneenheden helpt Catharina patiënten met dementie in een nieuwe, hoogwaardige en prettige leefomgeving. Hiervoor is de  locatie vanuit de filosofie van Leefcirkels uitgerust met intelligente domotica die bewoners ondersteunt om zo lang mogelijk te leven zoals ze gewend waren. 

Maakbaar Programma van Eisen

Als 4Building hielpen wij Catharina met het actualiseren en haalbaar maken van het Programma van Eisen, zodat de realisatie van dit vooruitstrevende woon- en zorgcentrum een stap dichterbij kwam. 

We hebben eerst de wensen en behoeften opgehaald in gebruikerssessies, waarna het initiële Programma van Eisen, wat niet haalbaar bleek, stapsgewijs aangepast kon worden tot een maakbaar en herkenbaar Programma van Eisen. Het Programma van Eisen was een belangrijke onderlegger in een marktcompetitie waarin enkele belegger-ontwikkelaar-bouwers een bieding hebben gedaan voor het realiseren van het complex en een 20-jarige huur door Catharina. In samenwerking met procesbegeleider Deloitte zijn tenderdocumenten ontwikkelend waarbinnen marktpartijen een ontwerp mochten indienen dat moest aan de wensen en eisen van Catharina. 

Onze ondersteuning ging verder dan het Programma van Eisen. We hebben het belang van de zorgorganisatie ook bewaakt tijdens het aanbesteden, het selecteren van de aannemer, het ontwerpproces en de daadwerkelijke bouw. Het Prinsenkwartier is nu een woon- en zorgcentrum waar Catharina thuis op Voorne erg blij mee is en terecht trots op is. De cliënten kunnen nu op een hoogwaardige en prettige manier de zorg krijgen die ze nodig hebben. 

 

Periode
2016 - 2020
Architect
Gebroeders Blokland
Constructeur
Gebroeders Blokland
Adviseur installaties
Gebroeders Blokland
Uitvoerende partijen
Gebroeders Blokland
Kenmerken
 • Opdrachtgever: Zorg- en welzijnsaanbieder Catharina 
 • Ontwerpend aannemer: Gebroeders Blokland 
 • Investeerder: Altera Vastgoed 
 • Procesbegeleider marktcompetitie: Deloitte 
 • Investeringskosten: 15 miljoen euro 
 • Bruto Vloeroppervlakte: 6.880 m2 / 22.000 m3 
 • Typologie: Woon- Zorgcomplex 
 • Periode: 2016 - 2020
 • Status: Opgeleverd
 • Onze bijdrage: 
 1. Huisvestingsadvies 
 2. Ondersteuning Ontwerp- en Projectmanagement
 3. Bouwkostenadvies
 4. Aanbesteden- en Contracteren 
 5. Ondersteuning in Directievoering en Toezicht

Deel dit project

Contactpersoon

ir. F.J.S. (Bas) van Eijndhoven
Sr. Huisvestingsadviseur | Projectmanager | Partner

Bas heeft ruim tien jaar ervaring met huisvestings- en bouwprocessen in de gezondheidszorg. De zorg kent vele wijzigingen in regelgeving en financiering en dit beïnvloedt de visie op huisvesting en vastgoed. In planontwikkelingen vertaalt hij deze wijzigingen in een integrale aanpak van zorgvisie naar structuurplan.

+31(0)6 100 89 969
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

200914 Prinsenkwartier Brielle L Binnentuin Slider GROOT kopiev2_cropped.jpg

Nieuwbouw Woon- en zorgcentrum Het Prinsenkwartier Brielle

200806 Gavita groot slider_cropped.png

Herhuisvesting Hawthorne Gardening Company

200424 Siza Slider 1 rechts_cropped.png

Het Dorp Vernieuwt

200416 Het Schoter Slider_cropped.jpg

Uitbreiding Het Schoter Haarlem