2010.1185_slider.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw verpleeg- en verzorgingshuis Bertilla Drachten

Nieuwbouw verpleeg- en verzorgingshuis
Bertilla Drachten

Nieuwbouw verpleeg- en verzorgingshuis Bertilla Drachten

Zorgorganisatie ZuidOostZorg biedt op expertisecentrum Bertilla te Drachten kwalitatief hoogwaardige klantgerichte zorg. Daarbij is de variatie in cliëntvraag leidend voor het zorgaanbod dat gericht is op welzijn, behandeling en onderzoek. In 2011 is gestart met de nieuwbouw van het expertisecentrum.

Het uitgangspunt van de nieuwbouw is ruime eenpersoonskamers voor cliënten met eigen sanitair. Daarnaast komen er loungeruimtes voor de cliënt om zich samen met de familie terug te kunnen trekken. In het hart van het gebouw zijn rondom de entreehal, de cliëntvoorzieningen zoals het restaurant, (doelgroep) winkels, multifunctionele ruimten, poliklinieken en de therapie en oefenzaal geconcentreerd.

Daarnaast wordt een vernieuwend 1,5 lijnscentrum in het gebouw opgenomen, waarin onder andere huisartsen, tandarts, apotheker, een specialist in orthopedische hulpmiddelen en een laboratoriumorganisatie worden gevestigd aan een gezondheidsplein.

Naast de nieuwbouw worden nog 2 bouwdelen ingrijpend gerenoveerd. Het totale project omvat 13.700 m2 nieuwbouw en ca. 5000 m2 renovatie. Na een ontwikkeling van een aantal jaren werden wij betrokken bij het maken van verbeteringen in het ontwerp. Daarna is er invulling gegeven aan het projectmanagement en is er geadviseerd bij de aanbestedingsstrategie. De volledige aanbesteding is door ons uit gevoerd met 3 percelen met 5 partijen per perceel, nadat een eerste selectie was uitgevoerd op kwaliteit. Vervolgens zijn de aannemingsovereenkomsten opgesteld en is de definitieve prijsvorming verzorgd. Tijdens de uitvoeringsperiode adviseren wij over alle aspecten en verzorgen het bouwkostenmanagement en projectmanagement.

De uitvoering is gesplitst in 2 fasen; de eerste fase is opgeleverd in december 2011, de tweede fase wordt in november 2012 opgeleverd. Tussen de twee fasen is gebouwdeel E gerenoveerd voor vooral huisvesting van de facilitaire dienst en na de tweede fase wordt gebouwdeel D met woon-/slaapkamers en kantoren gerenoveerd.

Onze bijdrage:

Naar de website van ZuidOostZorg

Periode
september 2010 - december 2012
Architect
Van Manen en Zwart architecten
Constructeur
Ingenieursbureau Jansen Wesselink
Adviseur installaties
Adviesbureau Sijperda-Hardy BV
Kenmerken

Bruto vloeroppervlak: nieuwbouw: 13.700 m2 | renovatie: 5000 m2

Investeringskosten: ca. € 19.500.000,- excl. BTW 

Download pdf Projectsheet

Deel dit project

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen