project-Forum Rotterdam_ArtistImpression OMA_111111 Stedenbouwkundig Ontwerp.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw & verbouw Forum Rotterdam

Nieuwbouw & verbouw
Forum Rotterdam

Nieuwbouw & verbouw Forum Rotterdam

Nieuw icoon aan de Coolsingel

Forum Rotterdam is de nieuwe naam van het revolutionaire plan voor een nieuwe, innovatieve en multifunctionele winkel-, woon-, kantoor- en cultuurbestemming aan de Coolsingel in het hart van de Rotterdamse binnenstad.

Het opvallende, transparante ontwerp van Rem Koolhaas/OMA wordt een herkenbaar en beeldbepalend bouwwerk in het centrum. Het verbindt de drie drukste en belangrijke winkelroutes Lijnbaan, Binnenwegplein en Beurstraverse (Koopgoot) met elkaar. Het naastgelegen monumentale Bankgebouw krijgt een prominente rol in het nieuwe plan toebedeeld onder supervisie van monumentenspecialist Wessel de Jonge architecten.

De bovenbouw is een combinatie van wonen, kantoren, hotel, cultuur en leisure. De onderbouw bestaat uit driedubbel hoge lagen retail en een foodcourt.

Belangrijke impuls voor Rotterdam

Forum Rotterdam is de belichaming van de moderne manier van leven in hartje Rotterdam. Het wordt een voor iedereen toegankelijk complex, waarin commerciële en sociale functies samenkomen. Een stedelijk verbindingspunt dat culturele, commerciële en dienstverlenende activiteiten weet te verbinden. Het tilt Rotterdam naar een volgende fase in haar naoorlogse ontwikkeling.

Duurzame ontwikkeling

Energiezuinige concepten maken integraal deel uit van het ontwerp. Uitgangspunt bij dit ontwerp is het behalen van een BREEAM "Very Good" rating. Tot op heden is er nog geen winkelproject in Nederland met die rating.

Onze bijdrage

4Building adviseert Multi Vastgoed inzake de bouwkosten van het project vanaf de VO-fase, inclusief de aanbestedingsstrategie, duurzaamheidsaspecten, bouwmethodieken etc.

Meer informatie

 

Periode
2011-2016
Architect
Rem Koolhaas/OMA
Constructeur
Zonneveld Ingenieurs
Kenmerken

Met 66 meter hoogte omvat het project ca. 46.000 m² voor winkels (waarvan 6.000 m² vervanging), 4.000 m² voor horeca-concepten op de Food Square en 1.000 m² voor cultuur. Daarnaast bevat het plan 14.000 m² kantoorruimte in het nieuwe gebouw, 7.000 m² kantoren in het monument, 56 apparte-menten en een hotel met 156 kamers.

Download pdf Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

ing. C. (Kees) Regelink
Bouwkostenadviseur & Partner

Kees is al tientallen jaren dé vertrouwenspersoon van opdrachtgevers bij het beheersen van bouw- en investeringskosten. Hij zorgt voor een heldere prognose van de bouwkosten ten opzicht van het budget en stuurt de uitwerking van de plannen binnen de budgettaire kaders. Daarnaast speelt hij een doorslaggevende rol bij aanbestedingen en prijsonderhandelingen.

+31 (0)6 100 90 286
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen