2009.1008_QO_banner_1.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw QO Hotel Amsterdam

Nieuwbouw QO Hotel Amsterdam


Het project omvat de nieuwbouw van een hotel gelegen in het Amstelkwartier, een nieuwe woonwijk langs de brede bocht in de Amstel. Het project kenmerkt zich door haar uiterst innovatieve en duurzame karakter. Het hotel heeft ca. 300 kamers. Het bruto vloeroppervlak van het hotel inclusief een 2-laagse ondergrondse parkeergarage van 136 plaatsen bedraagt ca. 25.000 m² BVO. Het hotel is het eerste LEED Platinum gecertificeerde hotel van Europa.

Een van de meest zichtbare circulaire elementen van het unieke 21 verdiepingen tellende ‘living building’, is de innovatieve bewegende gevel. Deze ‘intelligente façade’ bestaat uit bewegende panelen aan de buitenzijde van de ramen die, als de gast niet in de kamer is, reageren op het buitenklimaat. Zo zorgen ze voor extra isolatie op koelere dagen of laten zonlicht binnenstromen voor verwarming, zodat de kamer altijd op een aangename temperatuur blijft. Deze revolutionaire klimaatbeheersing zorgt voor aanzienlijk minder energieverbruik voor verwarming en koeling. Zeventig meter onder de grond bevindt zich het energieopslagsysteem van het hotel, dat verwarmd water uit de zomermaanden opslaat en gebruikt om het hotel weer op te warmen als de temperatuur weer daalt. Daarnaast zorgt een raampartij van vloer tot plafond, en het feit dat alle installaties in het midden van het gebouw geplaatst zijn, ervoor dat ruim 80% van de lichtvoorziening in het gebouw van natuurlijk daglicht komt en er met name overdag minimale elektrische verlichting behoeft.

Naast de 300 hotelkamers herbergt het gebouw 482 m2 aan creatieve en multifunctionele ruimtes, een spa-wellness, een clublounge, twee restaurants en een spectaculair dakterras op 70 meter hoog.

Een deel van de kruiden, groenten, fruit en zelfs vis, die de restaurant serveren komen uit de eigen kas op het dak. Een unieke ruimte die inspeelt op de trend van ‘urban farming’. De hightech kas maakt gebruik van de nieuwste technologieën. In het vrijwel circulaire aquaponics systeem, scheiden de vissen voedingsstoffen uit die een biologische voedselbron voor de planten vormen en de planten zuiveren het water voor de vissen.

Onze bijdrage

 


Periode
2009 - 2018
Architect
Mulderblauw architecten/Paul de Ruiter
Constructeur
Van Rossum raadgevende ingenieurs
Adviseur installaties
ARUP
Uitvoerende partijen
J.P. van Eesteren
Kenmerken

Bruto vloeroppervlak: Totaal ca. 20.000 m² met 288 kamers en twee kelderlagen met back of house functies. Tweelaagse ondergrondse parkeergarage met 136 parkeerplaatsen (ca. 5.000 m²).

Restaurant, brasserie, vergaderfaciliteiten, fitness, business club en greenhouse.

Investeringskosten
> € 50.000.000,-- excl. BTW

 

Download pdf Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

ir. P.A. (Philip) Wenneker
Sr. Projectmanager & Partner

Philip geeft leiding aan de ontwikkeling van bijzondere utiliteitsgebouwen zoals onderwijsgebouwen, commercieel of cultureel vastgoed. In dit brede werkterrein geeft hij vorm aan de projectorganisaties, en stuurt het ontwikkelingsproces zodanig aan dat de huisvestingsvraagstukken van de klant een optimale invulling krijgen.

+31 (0)6 100 89 864
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen