2012.1433_Slider.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw Fugro TechCenter

Nieuwbouw
Fugro TechCenter

Nieuwbouw Fugro TechCenter

Fugro Vastgoed BV heeft ten behoeve van twee werkmaatschappijen: FEBV (Fugro Engineers BV) en FGSBV (Fugro GeoServices BV West-Nederland) een plan laten ontwikkelen voor de nieuwbouw van een TechCenter.

De opdracht voor het ontwerp en ontwikkeling omvatte een efficiënte, duurzame, bedrijfgerichte (praktische) huisvesting voor warehousing, werkplaatsen, laboratoria en kantoren.

Nadat verscheidene locaties zijn onderzocht is de keuze gevallen op bedrijventerrein Heron in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, vanwege de nabijheid van het hoofdkantoor in Leidschendam, de goede bereikbaarheid en de "groene" doelstellingen van de locatie.

In de ontwerpfase is hoog ingestoken op energiebesparing en duurzaamheid, hetgeen is vertaald in een LEED-ambitie. De groene ambitie van de gemeente voor het Heron-terrein sluit aan bij deze oorspronkelijke duurzaamheidsambitie voor het complex van Fugro. Deze ambitie is ondertussen omgezet in opdracht van het ontwerpteam om het LEED-certificaat Platinum te gaan behalen.

De onderbouw van de laboratoria en werkplaatsen hebben uit functioneel oogpunt een brutohoogte gekregen van 5 meter. De afdelingen die hierin zijn gehuisvest vereisen deze hoogte. In het kantoorgebouw en restaurant is deze hoogte doorgezet vanwege het representatieve karakter. De onderbouw t.p.v. de hoofdentree, het kantoorgebouw en het restaurant is zo transparant mogelijk vormgegeven met voornamelijk zilverkleurige gevelconstructie.

De onderbouw van de andere bouwdelen zet die zilverkleur door in de gevelbekleding, met lichtopeningen en toegangen waar functioneel. De gesloten gevel aan de Prismastraat is voorzien van een groengevel. Vanaf het niveau boven de 5 meter hoogte prevaleren de functies kantoren en technische laboratoria. Hier is, aansluitend op het Beeldkwaliteitplan van de gemeente, gekozen voor een gevel met raampartijen, afgewerkt met keramische tegels in een terracottakleur.

In de plattegrond van de bouwdelen wordt een sterke verbinding gesuggereerd door middel van een verbindingselement (de aorta) tussen de hoofdentree, kantoren en de werkplaatsen. Dit element wordt visueel benadrukt door een open karakter naar de hoven toe, en een daardoor zichtbare binnenafwerking van natuurlijke materialen, zoals een binnen-groengevel, bamboe betimmeringen en voor de donkere dagdelen specifieke verlichting.

Onze bijdrage

Periode
Oplevering medio 2014
Architect
Hidde & Peeperkorn
Constructeur
JVZ Ingenieurs
Adviseur installaties
ZRi B.V.
Uitvoerende partijen

Bouwkundige aannemer
Bouwbedrijf De Vries & Verburg

Werktuigkundige installaties
Van Galen Installatietechniek Rotterdam B.V.

Elektrotechnische installaties
Schoonderbeek Installatie B.V.

Kenmerken
  • 15.400 m2 BVO
  • 16.450 m2 terrein
  • WKO-installatie
  • ca. 275 PV-panelen
  • EPC 0,5
  • Cradle to cradle
  • LEED Platinum

Bouwkundige uitwerking:
Saarberg en Van der Scheer & Partners

Bouwfysica:
ZRi B.V.

LEED:
Royal Haskoning DHV en ZRi B.V.

DOWNLOAD PDF Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

J.J.M. (John) Haamans
Projectmanager

John heeft jarenlange ervaring en kennis in het begeleiden van speciale nieuwbouw (drukkerij, zorg en museum) en verbouwprojecten, alsmede in het onderhoud en beheer van vastgoed. Hij heeft ook als opdrachtgever gewerkt waardoor hij zich goed in de situatie van de opdrachtgever kan verplaatsen. John is in alle fasen van de ontwikkeling en bouw van projecten een waardevolle kracht voor de opdrachtgever.

+31 (0)6 124 95 861
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

200914 Prinsenkwartier Brielle L Binnentuin Slider GROOT kopiev2_cropped.jpg

Nieuwbouw Woon- en zorgcentrum Het Prinsenkwartier Brielle

200806 Gavita groot slider_cropped.png

Herhuisvesting Hawthorne Gardening Company

200424 Siza Slider 1 rechts_cropped.png

Het Dorp Vernieuwt

200416 Het Schoter Slider_cropped.jpg

Uitbreiding Het Schoter Haarlem