DSC01021.JPG.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw De Stelp Ameland

Nieuwbouw
De Stelp Ameland

Nieuwbouw De Stelp Ameland

Zorggroep Pasana, waar zorgcentrum De Stelp op Ameland onderdeel van uitmaakt, levert ouderen- en ziekenhuiszorg vanuit diverse verzorg- en verpleeghuizen in Noordoost Friesland en het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Door de toenemende zorgvraag gecombineerd met de gedateerde huidige Stelp, heeft de organisatie besloten om tot nieuwbouw over te gaan. Deze nieuwbouw zal gerealiseerd worden op de huidige locatie van De Stelp.

4Building heeft door het op een creatieve wijze betrekken van de werkgroep, bestaande uit medewerkers van Pasana uit o.a. zorg en cliëntenraad, tijdens visiegenerende en gebruikerssessies een zeer volledig PvE opgesteld. Bijzonder aan dit project is dat het een zorginstelling op Ameland betreft, waardoor de factor "cultuur" een zeer belangrijke rol speelt binnen de organisatie, bij de bewoners en medewerkers. Naast de gebruikerssessies waarin vooral de functionele aspecten en de ruimterelaties ter sprake kwamen, heeft 4Building ook sessies gewijd aan sfeer en ambitie.

De verscheidenheid aan sessiesthema's vraagt om diverse tools. Zo maakten de gebruikers collages om aan te geven wat voor sfeer de nieuwe Stelp moet uitademen en werden er samen met de gebruikers post-its geplakt om ruimterelaties in kaart te brengen. Deze creatieve aanpak en de actieve rol werden door de gebruikers zeer gewaardeerd.

Onze bijdrage:

Kenmerken
  • Gefaseerd bouwprogramma;
  • Bouwteamconstructie;
  • Samenwerken o.b.v. vertrouwen en zakelijkheid.
Download pdf Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

ir. E. (Ellen) Jansen van Galen
Adviseur huisvesting en omgevingskwaliteit

Ellen werkt sinds 1999 aan huisvestings- en bouwprojecten. Haar specialiteiten zijn universiteiten en huisvestingsopgaven waar de aspecten klimaat, comfort en beleving een belangrijke rol spelen. Zij is ervan overtuigd dat de grootste winst in resultaat (tijd, geld en kwaliteit) wordt gehaald door het accent in de beginfase van het ontwikkelingsproces te leggen en de eindgebruiker vanaf dat moment te betrekken. Met haar open, heldere en kordate houding is zij in staat de wensen van de eindgebruiker te vertalen naar een concreet huisvestingsplan.

+31 (0)6 511 89 836
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen