2014.1618_Viattence_slider.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw Psychogeriatrische Woonvoorziening

Nieuwbouw Psychogeriatrische
Woonvoorziening


Viattence levert professionele en kwalitatief hoogstaande diensten op gebied van zorg en welzijn aan individuele ouderen tussen Zwolle en Apeldoorn. Zij heeft de ambitie uitgesproken om een state-of-the-art voorziening voor wonen en zorg (kleinschalig wonen) te realiseren op de locatie Eperweg te Heerde, waarbij de nadruk ligt op huisvesting van psychogeriatrische cliënten.

4Building heeft, in brede samenspraak met de organisatie, deze ambitie vertaald in een Visie op PG zorg – nu en in de toekomst. Deze visie op de PG-zorg is door 4Building geconcretiseerd in een Programma van Eisen (PvE), waarin alle strategische, functionele, ruimtelijke en technische wensen en eisen zijn geïntegreerd.

Om een Visie en een Programma van Eisen te formuleren, op basis waarvan een state-of-the-art voorziening gerealiseerd kan worden, is er samen met Viattence gekozen voor een benadering vanuit het gebruik. De te realiseren huisvesting (de stenen) moet daarop een antwoord zijn.

De visie en de programmatische wensen en eisen komen voor het merendeel voort uit visie- en, gebruikersparticipatie-sessies, waarin de deelnemers zijn bevraagd over het dagelijks leven van bewoners, mantelzorgers, zorgverleners, etc.

Het PvE en het Visiedocument zijn daarmee voor de gebruikers herkenbare stukken geworden, en voor de ontwerpende partijen begrijpelijke stukken: gebruikers herkennen hun eigen inbreng en bij ontwerpende partijen ontstaat context en begrip voor het waarom van de eisen, wensen en behoeften.

Onze bijdrage:

Download pdf Projectsheet

Periode
Maart - Juni 2015
Kenmerken

Status project: Definitiefase

 

DOWNLOAD PDF Projectsheet

Deel dit project

Contactpersoon

ir. F.J.S. (Bas) van Eijndhoven
Adviseur Gezondheidszorg & Partner

Bas heeft ruim tien jaar ervaring met huisvestings- en bouwprocessen in de gezondheidszorg. De zorg kent vele wijzigingen in regelgeving en financiering en dit beïnvloedt de visie op huisvesting en vastgoed. In planontwikkelingen vertaalt hij deze wijzigingen in een integrale aanpak van zorgvisie naar structuurplan.

+31(0)6 100 89 969
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen