2018.1965 ABI_slider.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem


ABI is een Haarlems familiebedrijf dat sinds 1922 bestaat en specialist is in ontwerp en assemblage van aandrijftechniek, motion control en robotics. De activiteiten van het bedrijf groeien, maar het huidige pand kan deze groei niet faciliteren en uitbreiding op de huidige locatie is niet mogelijk. Een kavel op een andere plek in de Haarlems Waardepolder biedt ruimte voor nieuwbouw.

Het nieuwe pand omvat een bedrijfsruimte van ca. 5.400 m2 BVO voor expeditie, opslag, verspaning, assemblage en robotica en ca. 1.600 m2 BVO kantoorruimte. Het gebouw kenmerkt zich door een high tech uitstraling en grote mate van transparantie. De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn hoog. ABI streeft door het toepassen van PV-panelen en warmtepompen naar een gasloos gebouw met een EPC van 0.

Het concept, naar een ontwerp van RoosRos Architecten, bestaat uit een ruw blok metaal waar door middel van cnc-freestechniek uitsnedes in worden gemaakt. Door de aantasting van de buitenzijde wordt een aanzicht gecreëerd met een ruwe en high tech uitstraling.

Hierdoor vormt zich de huid van het gebouw en een geraffineerd samenspel tussen ongepolijst en glad oppervlak. Dit concept sluit aan bij het proces van de fabricage van de producten van ABI. Door de logische rangschikking van afdelingen en ruimtes ontstaat een chronologisch beeld van de productielijnen op de begane grond. Op de eerste verdieping is er zicht vanuit de centraal gelegen overlegruimtes over de productie- en montageafdelingen. Zowel op de begane grond als op de verdieping is er direct visueel contact met het productieproces. De tweede verdieping huisvest de kantoorfunctie en grenst aan het groene entreegebied.

Het gebouw staat gedraaid op de kavel zodat de entreezijde direct zichtbaar wordt bij het inrijden van de Minckelersweg.

Onze bijdrage:

 

Impressie slider: RoosRos Architecten

Periode
2018 - heden
Architect
RoosRos Architecten
Constructeur
Pieters Bouwtechniek
Adviseur installaties
Valstar Simonis
Kenmerken
  • Bruto vloeroppervlakte: ca. 7.000 m²
  • Bouwteam
  • Status project: ontwerpfase

 

DOWNLOAD PDF Projectsheet

 

Deel dit project

Contactpersoon

ir. S. (Sander) de Brouwer
Sr. Projectmanager

Sander heeft ervaring in zowel de publieke als de private sector gedurende alle fases van een project. Naast  adviseur en projectmanager, heeft hij ook de rol van opdrachtgever vervuld waardoor hij veel inzicht heeft in besluitvormingsprocessen. Sander is resultaatgericht zonder daarbij de menselijke kant van een project uit het oog te verliezen. Hij heeft een sterke klant-focus en haalt veel voldoening uit het realiseren van huisvesting die klanten ondersteunt bij het behalen van hun doelen en waar mensen graag verblijven.

+31 (0)6 227 64 866
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

2018.1965 ABI_slider.jpg

Nieuwbouw Assemblagefaciliteit ABI Haarlem

2018.1925 Codam banner.jpg

Verbouw gebouw 39 voormalig Marineterrein

2017.1833_LHV_1.jpg

Herinrichten kantoor Landelijke Huisartsen Vereniging

2017.1832 SAB_artist impression 1.jpg

Nieuwbouw SAB-profiel Geldermalsen