200323_Slider Cardicare_cropped.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Projecten › Nieuw pand cardiologiecentrum St. Antonius Cardicare

Nieuw pand cardiologiecentrum St. Antonius Cardicare


Het specialisme Cardiologie van het St. Antonius Ziekenhuis; St. Antonius Cardicare, is een initiatief van de maatschap Cardiologie van het St. Antonius Hart- en Vaatcentrum in Nieuwegein en is in 2009 opgericht om met het “one-stop-shop” concept bij patiënten met hart- en vaataandoeningen beter en sneller onderzoek te doen en diagnose te stellen. Het cardiologiecentrum biedt het totale pakket aan cardiologische zorg en de nieuwste onderzoek- en behandelmethoden.

Het centrum was gevestigd in Blaricum, maar door een groeiende vraag wilden zij naar een nieuw pand aan de Stroomzijde 4 in hetzelfde Blaricum. Een nieuw pand met volop mogelijkheden en opties. Aan 4Building de vraag: Hoe kun je met artsen, verpleegkundigen, gasten en patiënten de ruimte optimaal gebruiken en hoe zorgen we voor een gestructureerd bouwproces binnen de kaders van tijd, geld en kwaliteit?

Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp 

In interactieve sessies zijn de werkprocessen verkent en heeft 4Building een vlekkenplan, structuurmodel en ruimtelijst opgesteld welke resulteerden in een drietal scenario’s. Vanuit deze scenario’s ontstond een voorkeursscenario en deze opzet is verwerkt tot een functioneel ontwerp en een gedetailleerde ruimtestaat met de installatietechnische en bouwfysische eisen.

Projectmanagement en bouwkostenbegeleiding

Wij hebben een passende plattegrond ontwikkeld die rekening houdt met de werkprocessen, patiëntrouting en de optimale patiëntbeleving. Naast het huisvestingsadvies met het programma van eisen en functioneel ontwerp, waren wij ook verantwoordelijk voor het projectmanagement, de bouwkostenbegeleiding en de directievoering.

Het nieuwe St. Antonius Cardicare

Van initiatief tot en met de ingebruikname hadden wij de leiding over dit project en hebben we samen met St. Antonius Cardicare, technisch tekenaar Springtij Architecten en de inzet en vakmanschap van aannemer Gebr. Van Rooij dit pand van 340 m2 VVO in korte tijd gerealiseerd. 

Met name door een goede constructieve en coöperatieve samenwerking en een strakke tijdsplanning is de wens om een cardiologiecentrum neer te zetten met een kleinschalig karakter gericht op persoonlijke behandeling en een vanzelfsprekende opzet gelukt. 

Het nieuwe cardiologiecentrum heeft ruime en lichte ruimtes, een warme sfeer, een comfortabele inrichting en is op 15 januari feestelijk geopend.

St. Antonius Cardicare zegt zelf over de samenwerking met 4Building:  

De rol van intermediaire die Sanne was tussen partijen: vastgoedeigenaar, architect, technisch adviesbureau en wij (klant), heeft zij met veel doortastendheid en vasthoudendheid op zich genomen. Wij zijn zeer tevreden.” Helen Nederlof, locatie manager St. Antonius Cardicare.

“De samenwerking met alle betrokkenen verliep vlot, correct en professioneel. Met Sanne van Bekkum zeer goed en frequent overleg gehad, waarin zij haar visie, aanpak en gestructureerde werkwijze duidelijk kon overbrengen.” Helen Nederlof, locatie manager St. Antonius Cardicare. 

Voor meer informatie over dit project, neem contact met ons op. 

Periode
2019 - 2020
Architect
Springtij Architecten
Uitvoerende partijen
Aannemer Gebr. Van Rooij
Kenmerken
  • Vloeroppervlakte: ca. 340 m² (vvo)
  • Status project: afgerond.

Deel dit project

Contactpersoon

ir. P.A. (Philip) Wenneker
Sr. Projectmanager & Partner

Philip geeft leiding aan de ontwikkeling van bijzondere utiliteitsgebouwen zoals onderwijsgebouwen, commercieel of cultureel vastgoed. In dit brede werkterrein geeft hij vorm aan de projectorganisaties, en stuurt het ontwikkelingsproces zodanig aan dat de huisvestingsvraagstukken van de klant een optimale invulling krijgen.

+31 (0)6 100 89 864
linkedin

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder
Alle diensten

4BuildingProjecten

200424 Siza Slider 1 rechts_cropped.png

Het Dorp Vernieuwt

200416 Het Schoter Slider_cropped.jpg

Uitbreiding Het Schoter Haarlem

200410 HCU landscape overdag OZ_cropped.jpg

Nieuwbouw Holland Casino Utrecht

200323_Slider Cardicare_cropped.jpg

Nieuw pand cardiologiecentrum St. Antonius Cardicare