Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › Hoogste Punt Het Sporthuis Abcoude

Hoogste Punt Het Sporthuis Abcoude


18-05-2020

Vrijdag 15 mei is het hoogste punt van Het Sporthuis Abcoude bereikt. Om deze mijlpaal te vieren werden de bouwvakkers door Stichting Zwembad Abcoude getrakteerd op een heerlijk broodje bal.

 

   

 

Voorspoedige bouw

Ondanks de ontstane crisis en de maatregelen rond het coronavirus gaat de bouw voorspoedig. Aannemer, Van Norel Bouwgroep, doet er alles aan om, binnen de richtlijnen van het RIVM, volgens planning te werken. En dat gaat goed. Eind april werd de vloer tussen het zwembad en de gymzalen gestort en enkele weken later zijn de staalconstructies voor de gymzalen al aangebracht en zit het dak er op. De vloer van de gymzalen is nu nog een groot oppervlak, maar kan straks in zijn geheel of in delen gebruikt worden voor zaalvoetbal en – hockey, schoolgym en binnensporten als badminton, volleybal, judo en turnen.  

Karakteristiek gebouw

Nu ook de kozijnen zijn geplaatst en het metselwerk vordert, wordt het bijzondere karakter van Het Sporthuis Abcoude en de signatuur van architect Max van Huut steeds zichtbaarder. Kenmerkend zijn de kleuren en de schuine kozijnen, waardoor het licht straks mooi naar binnenvalt. Gebruiksgemak en functionaliteit in combinatie met de bijzondere open en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen zich straks thuis zal voelen in Het Sporthuis Abcoude.

 

 

 

Whirlpool

Ook binnen gebeurt al veel. Nadat het zwembad twee weken gevuld is geweest met water om de waterdichtheid van de wanden en vloer te testen, is deze nu gestraald, zodat binnenkort de tegels geplaatst kunnen worden. Ook zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van de whirlpool gestart. Dit wordt een fijne plek, waar iedereen na het trekken van zijn baantjes of andere zwemactiviteiten nog even kan relaxen.

Meer informatie over dit project.

Meer foto’s van de bouw.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws