Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › Eerste paal bedrijfspand ABI Haarlem

Eerste paal bedrijfspand ABI Haarlem


07-05-2020

De bouw van het nieuwe bedrijfspand van ABI is officieel gestart. De eerste 200 van de totaal 628 vibropalen zitten in de grond en vormen straks samen de basis voor de fundering. Ook wordt er gewerkt aan de terreinriolering en start de aannemer begin juni met het betonwerk. Voorjaar 2021 staat de oplevering gepland.

4Building bewaakt als directievoerder en toezichthouder het proces en de kwaliteit van de bouw. Daarvoor waren wij als huisvestingsadviseur verantwoordelijk voor het programma, en als projectmanager en bouwkostenadviseur verantwoordelijk voor ontwerp en aanbesteding.

Over ABI

ABI is een specialist in het ontwerp en assemblage van aandrijftechniek, motion control en robotics. Door de groei van het bedrijf, wordt er nu op een nieuwe locatie een nieuw bedrijfspand gerealiseerd. 

Het nieuwe pand omvat een bedrijfsruimte van ca. 5.400 m2 BVO voor expeditie, opslag, verspaning, assemblage en robotica en ca. 1.600 m2 BVO kantoorruimte. Het gebouw kenmerkt zich door een hightech uitstraling en grote mate van transparantie. De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn hoog. ABI realiseert door het toepassen van PV-panelen en warmtepompen een gasloos gebouw met een EPC van 0.

Ruwe en hightech uitstraling  

Het architectonisch concept, naar een ontwerp van RoosRos Architecten, bestaat uit een ruw blok metaal waar door middel van cnc-freestechniek uitsnedes in worden gemaakt. Door de aantasting van de buitenzijde wordt een aanzicht gecreëerd met een ruwe en hightech uitstraling, wat aansluit bij het werk en de producten van ABI. 

Meer informatie over dit project.

Samenwerkingspartners: Groothuis Bouwgroep | Schulte & Lestraden | Pieters Bouwtechniek | Cauberg Huygen | RoosRos Architecten | Valstar Simonis / Van Dijk Milieutechniek

 

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws