Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › Nieuwe generatie 4B Projectmanagers?

Nieuwe generatie 4B Projectmanagers?


31-01-2020

5 vwo-leerlingen pakken project 4Building met beide handen aan

 

Een vijftal 5 vwo-leerlingen van het Hoofddorps Kaj Munk College pakten de afgelopen maanden een project van 4Building met beide handen aan. Het Kaj Munk College heeft het predicaat Technasium en bevordert en ontwikkelt zo het onderwijs in de technische- en bètawetenschappen voor havo en vwo.

Met speciale Technasiumklassen en het vak Onderzoek & Ontwerpen zijn deze leerlingen, naast de reguliere vakken, bezig met echte opdrachten in het werkveld en zoeken ze op een creatieve en goed onderbouwde manier naar oplossingen van alledaagse problemen. Deze oplossingen worden door de leerlingen uitgewerkt en gepresenteerd aan de opdrachtgever.

“4Building was één van deze opdrachtgevers en heeft ook dit jaar weer een vijftal 5 vwo-leerlingen begeleidt.”, aldus Job Hoekstra, projectleider bij 4Building. “Na een eerste gesprek bij ons op kantoor, kozen de leerlingen om één van de lopende projecten van 4Building onder handen te nemen, namelijk de herontwikkeling van de Brandweerkazerne in Bennebroek. De leerlingen analyseerde de opdracht, bezochten de kazerne, interviewde de brandweerlieden en maakte vervolgens een eigen Programma van Eisen," 

Onderzoeksresultaten

“De onderzoeksresultaten werden dinsdag 14 januari door de leerlingen aan alle opdrachtgevers gepresenteerd. In de aula werden wij verrast met een vrij compleet “Programma van Eisen”. De leerlingen hadden de informatie uit de gesprekken goed verwerkt en slimme oplossingen bedacht. Zo werd er nagedacht over een schone en vuile zone binnen de kazerne (voor- en na een uitruk).

Deze avond was een mooie afsluiter van dit schoolproject en volgend jaar zetten we graag weer onze deuren open voor de volgende generatie!

Heeft u ook een opdracht voor ons? Of wil je hier stage lopen?

Neem dan contact op.

4Building werkt graag samen met opleidingsinstellingen. Dit doen we al met middelbare scholen, Hogeschool van Utrecht en de TU Delft. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om op te leiden, te inspireren en nauw betrokken te zijn met de nieuwste ontwikkelingen.

 

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws