Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › 4Building adviseert Het Braambos bij projectweken duurzaamheid

4Building adviseert Het Braambos bij projectweken duurzaamheid


11-06-2019

Basisschool Het Braambos stond twee weken lang in het teken van duurzaamheid, om de jongste generatie te leren wat dit precies betekent. 4Building heeft hier ook een steentje aan mogen bijdragen. Onze stagiairs Jur van Eijndhoven, Rico Groot en Jory Pols (van middelbare school KSH in Hoofddorp) hebben tijdens hun meewerkstage van een week bij 4Building een klimaatcompetitie en het “groene dingetje van de dag” opgezet voor de projectweken.

Met de klimaatcompetitie streden alle klassen tegen elkaar om de meest duurzame klas te worden. Elke dag beantwoorden de leerlingen vragen over hoe duurzaam hun eigen keuzes zijn: wat eet je, hoe lang sta je onder de douche, hoe kom je naar school en waarmee reis je naar je vakantiebestemming? Met het “groene dingetje van de dag” kregen de leerlingen elke dag een nieuw raadsel om mee naar huis te nemen, over thema’s zoals de plastic soep, vervoer en duurzame energietechnieken.

De projectweken werden op 16 mei afgesloten met een kijkmiddag voor ouders en familie. Er was een speurtocht uitgezet langs alle klassen van de school, waar te zien was wat de kinderen geleerd en gemaakt hebben. Zo hebben ze in de onderbouw windmolens geknutseld en is de bovenbouw aan de slag gegaan met bespaartips voor thuis en een vegetarisch kookboek.

Het waren twee leerzame “groene” weken die door de twee winnende klassen werd afgesloten met een heerlijke taart van 4Building.

Deel dit bericht

Meer nieuws