Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › VvE zonder reserve? Meerjarenonderhoudsplan zinvol!

VvE zonder reserve? Meerjarenonderhoudsplan zinvol!


19-09-2018

Uit onderzoek van vereniging Eigen Huis blijkt dat banken soms weigeren om kopers van een appartement, dat onderdeel uitmaakt van een complex waarvan de Vereniging van Eigenaars (VvE) te weinig geld reserveert voor onderhoud, een hypotheek te verstrekken.

VvE's moeten sinds 1 januari 2018 jaarlijks een verplicht bedrag in een reservefonds storten. Dit kan op basis van 0,5 procent van de herbouwwaarde van het appartementencomplex maar zinvoller is het om dit door middel van een Meerjarenonderhoudsplan te doen. Het hebben van een reservefonds is voor VvE's sinds 2005 verplicht. Banken zijn de afgelopen jaren kritischer geworden omdat blijkt dat de waarde van het onderpand door geen of slecht onderhoud afneemt.

Door middel van een Meerjarenonderhoudsplan, dat het onderhoud aan de gezamenlijke gebouw- en installatieonderdelen financieel inzichtelijk maakt, krijgt de VvE een handige tool in handen om binnen de VvE de noodzaak van reservering inzichtelijk te maken.

Periodieke conditiemetingen conform de NEN 2767, door een onafhankelijke partij als 4Building, kunnen er voor zorgen dat er geen onnodig onderhoud of vervanging plaats vindt. Ook deze visuele rapportages kunnen gedeeld worden met de eigenaren zodat er draagvlak ontstaat voor de noodzakelijke reserveringen.

Geïnteresseerd? Neem contact op met onze collega John Haamans of ons kantoor.

Deel dit bericht

Meer nieuws