Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › Sportaccommodatie De Wissel opgeleverd

Sportaccommodatie De Wissel opgeleverd


11-09-2018

Vrijdag 7 september 2018 is de nieuwe sportaccommodatie ‘De Wissel’ te Ridderkerk. opgeleverd. Ridderkerk heeft hiermee een zeer duurzame sporthal erbij gekregen.

Het ontwerp en de realisatie (Design & Build) is een samenwerking tussen LIAG architecten en bouwadviseurs en aannemersbedrijf P. van Leeuwen.

De sportaccommodatie heeft een doelmatig en tijdloos karakter. Functionaliteit in gebruik, toekomstbestendigheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s in het ontwerp. De accommodatie kent een dynamisch gebruik door scholen en verenigingen en biedt onderdak aan beide doelgroepen.

Het realiseren van een duurzame sportaccommodatie was een belangrijke projectdoelstelling. De sporthal heeft een EPC van 0, dat bijdraagt aan de doelstellingen die de gemeente Ridderkerk stelt in het kader van CO2-reductie en energiegebruik. Ook de Clubaccommodatie kent een energiezuinig karakter (25% beter dan Bouwbesluit). De gehele accommodatie heeft geen gasaansluiting en de warmwaterbereiding geschiedt door middel van warmtepompen en zonnepanelen. De Sporthal wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Om onnodig ventileren te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van een CO2 regeling. LED-verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie dragen bij aan de beperking van het energiegebruik.

De Sporthal bestaat uit een sportvloer van 26 x 44 m conform NOC*NSF eisen. Deze vloer is op te delen in drie gelijke simultaan te gebruiken delen. De sporthal bestaat verder uit o.a. kleedruimten, tribunes, bergingen, multifunctionele ruimte en werkruimten. De Clubaccommodatie voor KCR bestaat o.a. uit een ontmoetingsruimte, een keuken met bijbehorende berging en een vergaderruimte.

Onze bijdrage:

Klik hier voor meer projectinformatie.


Foto's: Jordy Aarts, LIAG achitecten en bouwadviseurs

 

 Deel dit bericht

Meer nieuws