Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › Corendon Village Apartments opgeleverd

Corendon Village Apartments opgeleverd


22-05-2018

Op 30 april jl. is het (deel)project Corendon Village Apartments opgeleverd.

Het gebouw is onderdeel van het moderne 4-sterren Corendon Village Hotel Amsterdam. Dit unieke hotelconcept bestaat uit 3 gebouwen; Plaza, Urban en Apartments. Het complex beschikt over totaal 680 prachtige kamers en appartementen er is hiermee het grootste hotel in de Benelux.

Apartments is een short-stay hotel met 298 hotelappartementen dat huisvesting biedt voor een verblijf van maximaal 6 maanden. Het short-stay hotel heeft mooie, ruim opgezette kamers (appartementen) van 47 m2 waarbij volop aandacht is besteed aan een onderscheidend interieur. Onder meer door tapijt en karpetten toe te passen met vliegtuiggerelateerde afbeeldingen. In het gebouw zijn verder maatregelen genomen – zoals het gebruik van een warmtepompinstallatie en LED-verlichting – om aan de hedendaagse duurzaamheidseisen tegemoet te komen.

Ook de buitenzijde heeft een in het oog springende uitstraling gekregen. Zo heeft de aluminium gevel, naar een ontwerp van Studio Y architecten, een speelse vlakkenindeling die op bepaalde punten gelijkenis toont met het toetsenbord van een piano.

De plint zou oorspronkelijk ook in aluminium worden uitgevoerd, maar uiteindelijk is gekozen voor natuursteen. Op die manier is het gebouw naar eis van de welstandcommissie beter leesbaar.

Het project is in iets meer dan 14 maanden gerealiseerd door bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk.

Onze bijdrage:

Deel dit bericht

Meer nieuws