Slider_Nieuws_tekst.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Over 4Building › Nieuws › Polakgebouw feestelijk heropend

Polakgebouw feestelijk heropend


03-04-2018

De Erasmus Universiteit (EUR) heeft het Polakgebouw dinsdag 3 april jl. feestelijk heropend.
Kristel Baele (voorzitter College van Bestuur) en Huib Pols (rector magnificus) hebben dit moment ingeluid met het aansnijden van een taart.

Het gebouw werd in oktober vorig jaar in allerijl gesloten, omdat er twijfels waren over de veiligheid van de vloerconstructie. Het Polakgebouw heeft dezelfde soort (bollenplaat)vloerconstructie als de parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei 2017 deels instortte. Na het sluiten van het gebouw heeft de EUR koortsachtig gezocht naar de beste oplossing.

De EUR koos voor een oplossing van stalen strips die onderaan de betonvloer zijn verankerd. Precies 352 strips en 5592 ankerbouten verder voldoet het Polakgebouw nu aan de eis dat schuifspanning hoger dan 0,4 N/mm2 kunnen worden overgedragen. Dat is de waarde uit het bekende stappenplan dat bureau Hageman opstelde voor het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Door het tekort aan studieplekken had de EUR er groot belang bij om het pand zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen. Begin januari is 4Building gevraagd om namens de Erasmus Universiteit Rotterdam tijdens de uitvoering en (terug)verhuizing de directievoering te verzorgen.

Download hier artikel uit de Cobouw.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws