Slider_ontwerpmanagement.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Diensten › Ontwerpmanagement

Ontwerpmanagement


In ontwerpprocessen wordt met name voor complexe opgaven de regie van de inhoud veelal vergeten. Stilzwijgend gaan betrokkenen er vanuit dat iemand het totaalplaatje en de onderlinge interacties bewaakt. Regelmatig wordt de projectmanager hierop bevraagd. Deze heeft echter als taak het proces en de communicatie te sturen en bewaken.

Opdrachtgevers én opdrachtnemers
Als ontwerpmanager bewaken wij, veelal vanuit Programma's van Eisen, de inhoudelijke coördinatie van disciplines aan de kant van opdrachtgevers én opdrachtnemers. Vanuit die disciplines hebben betrokkenen (met de beste intenties) doorgaans een redelijk nauw blikveld en horizon. Vanuit hun individuele discipline is er vaak geen belang (en daarom geen aandacht en tijd) om breder naar de scope en/of risico's te kijken. De ontwerpmanager completeert en overbrugt de gebruikelijke lacunes en risico's tussen disciplines.

Hoe doe je dat? Door met een integrale scope breder naar het project te kijken én met onze specialistische kennis de taal van 'de Zorg', 'de Bouw' en van de verschillende disciplines te verstaan. We maken echt contact en gebruiken technieken om inhoudelijke afstemming plaats te laten vinden en hiermee grijze gebieden tussen de disciplines te bewaken, de communicatiekloof te overbruggen en transparantie te creëren. Voor de opdrachtgever vertalen we de technische taal naar gebruikerstaal en vice-versa, denken we inhoudelijk mee en overzien we raakvlakken met andere gebouwen, projecten, etcetera.

Praktijkvoorbeeld
We hebben het UMC Utrecht geattendeerd op de aanwezigheid van MRI's boven de nieuwe locatie van het OK-complex en de mogelijke ongunstige invloed op elkaar. Vervolgens hebben we de opdrachtgever ondersteund bij het vertalen van technische rapporten, bijeenbrengen van betrokkenen en benodigde externe expertises, uitzetten van gerichte vragen, het meedenken over praktische oplossingen en opstellen van een einddocument betreffende de MRI-problematiek versus het nieuw te bouwen van het OK-complex. Dit heeft uiteindelijke geleid tot een doordacht akoestisch plafond waarmee beide afdelingen zonder beperkingen optimaal kunnen functioneren.

Download pdf Productblad Ontwerpmanagement

Contactpersoon

ir. P.A. (Philip) Wenneker
Sr. Projectmanager & Partner

Philip geeft leiding aan de ontwikkeling van bijzondere utiliteitsgebouwen zoals onderwijsgebouwen, commercieel of cultureel vastgoed. In dit brede werkterrein geeft hij vorm aan de projectorganisaties, en stuurt het ontwikkelingsproces zodanig aan dat de huisvestingsvraagstukken van de klant een optimale invulling krijgen.

+31 (0)6 100 89 864
linkedin

4BuildingProjecten

2010.1212_Slider_project_UMCU-OK_2.jpg

Renovatie 21 OK's UMC Utrecht

2010.1159_slider OK.jpg

Verbouwing OK complex -fase 4- diaconessenhuis Leiden

2009.1087_slider met verkeersbord RKZ_DSCN1930.JPG.jpg

Uitbreiding en renovatie Rode Kruis Ziekenhuis

4BuildingKlanten

http://www.hetsporthuisabcoude.nl/over-ons/stichting-zwembad-abcoude/ http://www.corendonhotels.com/nl/ http://www.vlaardingen.nl http://www.albeda.nl http://siza.nl http://respectzorggroep.nl https://www.ihg.com/hotels/us/en/reservation http://www.ridderkerk.nl http://www.sabprofiel.nl http://www.spitalzentrum-biel.ch/home/ http://www.4building.nl/projecten/huis-van-het-onderwijs-leiden/62/detail-projecten https://www.hetwkz.nl/nl/ http://www.catharinastichting.nl http://www.tudelft.nl/ http://cultuurontwerp.nl/ http://www.zilveresdoorn.nl http://www.eur.nl http://www.qo-amsterdam.com http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis http://www.schiphol.nl/index_shg.html http://www.barendrecht.nl/

 

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder
Alle diensten