Slider_bouwkostenmanagement_01.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Diensten › Bouwkostenmanagement

Bouwkostenmanagement


Onder deze veel omvattende term verstaan wij het inzichtelijk maken van bouw- en investeringskosten - en het beheersen hiervan - vanaf initiatief tot en met ingebruikname van het project. Als bouwadviesbureau onderscheidt 4Building zich in de markt door haar grote kennis en ervaring op dit vakgebied. Wij werken vanuit een strikt onafhankelijke positie, en zijn daarom vaak dé vertrouwenspersoon van de opdrachtgever.

Opdrachtgevers worden in de praktijk te vaak geconfronteerd met reeds uitgewerkte plannen die niet blijken te passen binnen het budget. Er rest op dat moment vaak niets anders dan botweg te snijden in de plannen waar dat enigszins mogelijk is.

Kostentechnische risico-analyse
Wij stellen onszelf ten doel in alle stadia van het proces ongewenste budgetoverschrijdingen te voorkomen, maar ook de kansen die zich voordoen te benutten. Derhalve maken wij bij de start van onze werkzaamheden altijd inzichtelijk wat naar onze mening de (budgettaire) omvang van het project is en welke projectspecifieke bijzonderheden er in kostentechnische zin zijn. Deze kostentechnische risico-analyse omvat tevens een weergave van de kritische succesfactoren. Wij stemmen deze startdocumenten vervolgens af met de klant.

4Building vindt het belangrijk om dit in een zo vroeg mogelijk stadium van het project te doen. Bij voorkeur nog voor er enig ontwerp op papier is gezet, omdat daarmee te kunnen besluiten op basis van objectief meetbare maatstaven.
Op de vervolgens vastgestelde budgettaire kaders - bijvoorbeeld een verdeling van de investeringskosten naar kostensoorten, vormfactoren en elementen - sturen wij het project tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase. Een pro-actieve betrokkenheid van onze kostendeskundigen heeft daarbij grote toegevoegde waarde.

Wij werken van grof naar fijn, van elementenniveau naar directiebegroting, en streven ernaar om op elk willekeurig moment in het project de actuele stand met betrekking tot de investeringskosten objectief en helder weer te kunnen geven.

 

Download pdf Productblad Bouwkostenmanagement

Contactpersoon

ing. C. (Kees) Regelink
Bouwkostenadviseur & Partner

Kees is al tientallen jaren dé vertrouwenspersoon van opdrachtgevers bij het beheersen van bouw- en investeringskosten. Hij zorgt voor een heldere prognose van de bouwkosten ten opzicht van het budget en stuurt de uitwerking van de plannen binnen de budgettaire kaders. Daarnaast speelt hij een doorslaggevende rol bij aanbestedingen en prijsonderhandelingen.

+31 (0)6 100 90 286
linkedin

4BuildingProjecten

2014.1597_Corendon Apartments_slider_4.jpg

Corendon Village Hotel Amsterdam - Apartments

2012.1433_Slider.jpg

Nieuwbouw Fugro TechCenter

2010.1212_Slider_project_UMCU-OK_2.jpg

Renovatie 21 OK's UMC Utrecht

2009.1008_QO_banner_1.jpg

Nieuwbouw QO Hotel Amsterdam

4BuildingKlanten

http://www.hetsporthuisabcoude.nl/over-ons/stichting-zwembad-abcoude/ http://www.corendonhotels.com/nl/ http://www.vlaardingen.nl http://www.albeda.nl http://siza.nl http://respectzorggroep.nl https://www.ihg.com/hotels/us/en/reservation http://www.ridderkerk.nl http://www.sabprofiel.nl http://www.spitalzentrum-biel.ch/home/ http://www.4building.nl/projecten/huis-van-het-onderwijs-leiden/62/detail-projecten https://www.hetwkz.nl/nl/ http://www.catharinastichting.nl http://www.tudelft.nl/ http://cultuurontwerp.nl/ http://www.zilveresdoorn.nl http://www.eur.nl http://www.qo-amsterdam.com http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis http://www.schiphol.nl/index_shg.html http://www.barendrecht.nl/

 

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder

Meetcertificaten NEN 2580

4building
Lees verder
Alle diensten