DSC08067.JPG.jpg DSC03851.JPG.jpg Slider_users_01.jpg DSC02901.JPG.jpg DSC05143.JPG.jpg PB307208.JPG.jpg Slider_users_05.jpg
U bevindt zich hier  ›   › Diensten › 4BuildingUsers

4BuildingUsers


In ontwerpprocessen ontmoeten doorgaans twee werelden elkaar: de eindgebruiker en de ontwerper. In de praktijk blijkt tussen beide werelden een behoorlijke kloof te liggen in taal, kennis en ervaring die vaak in de loop van een ontwerpproces pas naar voren komt.

Hoe breng je deze werelden dichter bij elkaar?

Voor ontwerpers blijft het, ondanks alle ervaring, moeilijk om de echte behoeften van de eindgebruikers in beeld te brengen. Dit geldt zeker als de eindgebruiker opereert in een specifiek werkgebied, zoals een ziekenhuis. De architect/ontwerper kan hierdoor niet volledig vertrouwen op zijn eigen ervaringen. In het gebruikersoverleg probeert de ontwerper de behoeften van de eindgebruiker in kaart te brengen om daarna tot ontwerpen over te gaan.

En toch lijken de ontwerpers en de eindgebruiker vaak "een ander taal" te spreken en weten de eindgebruikers tijdens het gebruikersoverleg vaak niet alles onder woorden te brengen. Daardoor gaat veel kennis verloren. En dit is nou juist de informatie waardoor een prettiger werk- en leefomgeving kan worden gecreëerd.

Wij beheersen technieken die niet alleen de expliciete kennis onthullen, maar tevens de stilzwijgende en latente behoeften van de eindgebruiker aan het oppervlak brengt. Hierdoor kunnen tevens ontwerpfouten worden voorkomen, faalkosten gereduceerd en de exploitatie efficiënter gemaakt.

Eindgebruikers zijn de ware experts, zij bezitten een grote hoeveelheid informatie en kennis, welke vaak niet benut wordt in de bouwplannen omdat ze niet gedeeld zijn met de ontwerper. Wij slaan met onze methode, deels in eigen beheer ontwikkeld en deels gebaseerd op "Contextmapping", een brug tussen deze twee werelden.

Onze diensten zijn:
4Building
4Building
4Building
4Building
4Building
4Building

Contactpersoon

ir. F.J.S. (Bas) van Eijndhoven
Sr. Huisvestingsadviseur | Projectmanager | Partner

Bas heeft ruim tien jaar ervaring met huisvestings- en bouwprocessen in de gezondheidszorg. De zorg kent vele wijzigingen in regelgeving en financiering en dit beïnvloedt de visie op huisvesting en vastgoed. In planontwikkelingen vertaalt hij deze wijzigingen in een integrale aanpak van zorgvisie naar structuurplan.

+31(0)6 100 89 969
linkedin

4BuildingProjecten

2016.1802_Biel_slider_1.jpg

Renovatie Ziekenhuis Biel (Zwitserland)

2014.1618_Viattence_slider.jpg

Nieuwbouw Psychogeriatrische Woonvoorziening

slider_POKO.jpg

Participatief onderzoek kinderoncologie UMCG

c05-01.jpg

Renovatie UB Erasmus Bibliotheek

4BuildingKlanten

http://www.hetsporthuisabcoude.nl/over-ons/stichting-zwembad-abcoude/ http://www.corendonhotels.com/nl/ http://www.vlaardingen.nl http://www.albeda.nl http://siza.nl http://respectzorggroep.nl https://www.ihg.com/hotels/us/en/reservation http://www.ridderkerk.nl http://www.sabprofiel.nl http://www.spitalzentrum-biel.ch/home/ http://www.4building.nl/projecten/huis-van-het-onderwijs-leiden/62/detail-projecten https://www.hetwkz.nl/nl/ http://www.catharinastichting.nl http://www.tudelft.nl/ http://cultuurontwerp.nl/ http://www.zilveresdoorn.nl http://www.eur.nl http://www.qo-amsterdam.com http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis http://www.schiphol.nl/index_shg.html http://www.barendrecht.nl/

 

4BuildingDiensten


Wij hebben een breed scala aan diensten, waarin wij u van projectadvies, -begeleiding en -ondersteuning kunnen voorzien, van het prille begin tot aan de eindfase en ingebruikname. Doordat een groot aantal van onze projectmanagers en adviseurs kennis bezit in meerdere vakgebieden, alsmede door deze kennis ook nog eens te kunnen weerleggen met elkaar, zijn wij van mening dat wij u te allen tijde zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Huisvestingsadvies

4building
Lees verder

Aanbesteden & Contracteren

4building
Lees verder

Bouwkostenmanagement

4building
Lees verder

Projectmanagement

4building
Lees verder

Duurzame Ontwikkeling

4building
Lees verder

4BuildingUsers

4building
Lees verder

Conceptontwikkeling

4building
Lees verder

Ontwerpmanagement

4building
Lees verder

Risicomanagement

4building
Lees verder

Directievoering & Toezicht

4building
Lees verder

Aankoopkeuringen & Standopnames

4building
Lees verder

Onderhoudsmanagement

4building
Lees verder
Alle diensten